Stadsvandringar

 

Stadens nycklar

Runt centrala Falkenberg kan besökare på egen hand upptäcka utvecklingen av staden genom tre tematiserade promenadstråk. På 12 platser finns Stadens nycklar-skyltar med information om staden och dess historia. De tre stråken med skyltar löper i centrum, längs Ätran och den gamla hamnen samt runt Gamla stan. De överlappar delvis varandra och kan följas i sin helhet eller i delar.

Skyltarna riktar sig till intresserad allmänhet och turister, men även till barn och unga. Delar av dem ingår i de berättelser kring hus och miljöer som skolelever i alla åldersgrupper kan utforska. Vid vissa platser finns dessutom tillfälligtvis stationer som barn/ungdomar kan öppna eller aktivera med en särskild nyckel som lånas ut vid en bokad lektion på museet.

Karta att följa finns att hämta hos oss på Rian, på turistbyrån i Argus eller att ladda ner här.

An english version can be found here.

 

Rian erbjuder även bokningsbara stadsvandringar, se nedanstående alternativ

 

Falkenbergs historia med Stadens nycklar

I Falkenbergs stad finns spår av oli­ka tidsepoker. Under flera hundra år från medeltiden fram till 1800-talet var stadsbornas liv ganska oförändrat. De flesta bodde i små stadsgårdar utmed Storgatan som slingrade sig längs Ätran. 1903-1904 gjorde elektriciteten sitt intåg i staden och med den kom en rad för­ändringar. Följ med på en vandring och få reda på vad som hände i Falkenberg i denna förändringens tid.

 

Sägenvandring

Spännande, uppmanande och vissa historiebärarande vandrar de från öra till öra, så att flera generationer ska få höra!

 

Medeltidsvandring

Vi följer de medeltida spåren, från Ätraby till Falkenberg, den medeltida borgen och området runt Ätran.

För bokning av stadsvandring kontakta oss på: museibokning@falkenberg.se