5 Februari - 24 April
Anne Brandhøj

Sedan sin examen inom möbeldesign 2017 från det som idag är Det Kongelige Akademi i Köpenhamn har Anne Brandhøj (Danmark, f. 1984) uppmärksammats för sina skulpturer och objekt i trä. Tidigare i år installerades ett par permanenta träskulpturer av henne i trädgården på Designmuseum Danmark och under hösten deltar hon i utställningen Matter at Hand: Ten Artists in Denmark på Hostler Burrows i New York.
 
Anne Brandhøj arbetar i skärningspunkten mellan funktionella föremål och abstrakt skulptur, med symmetri och geometriska former som återkommande motiv. Kurvade och runda former möter skarpa kanter och plana ytor, douglasgran möter ask och ek möter körsbärsträ. Från det att Anne Brandhøj fäller ett träd kan det ta några år tills ett verk är helt färdigställt. Det är en långsam process i nära kontakt med materialet där varje bit trä noggrant observeras och bearbetas.
 
I utställningen visar Anne Brandhøj möbelliknande skulpturer och piedestaler i olika träslag. Några av verken premiärvisas på Rian.

AnneBrandhoej