Samarbete med Fabo

Mamma, Annika Bryngelson

Konstprojekten mellan Fabo och Rian konst fortsätter. Annika Bryngelson från Helsingborg fick uppdraget att skapa ett fasadverk vid Holgersgatan i centrala Falkenberg.

Annika Bryngelsons fasadverk Mamma är utfört i en kombination av tryck och måleri på cementbaserade plattor och är cirka 30 kvadratmeter stort. Det finns på Holgersgatan i Falkenberg. Verket är beställt och ägs av Fabo, Falkenbergs allmännyttiga bostadsbolag, och är del av ett flerårigt samarbete mellan Rian konst och Fabo.

Så här säger Annika Bryngelson själv om sitt verk:

"Vardagens madonna, med unge på höften och matkassar i knuten näve. Ständigt närvarande i det offentliga rummet – men ändå på något vis osynlig. Med denna vägg vill jag hylla alla hjältinnor. Hon får släppa matkassen och ta plats på en hel vägg. Lite trött, hon flinar inte upp sig. Hon har inte ens hunnit sätta upp håret i en tofs. Hon har precis hämtat barnen från dagis. Men på denna stora vägg tar hon en paus från matkassarna. Nu är det hennes tur att få ta plats. Hon tar ett andetag, kanske två, innan hon snabbt rusar hem för att laga kvällsmaten. Det är ett livspussel som inte riktigt hinns med att läggas, ett vardagspussel där bitarna ligger slängda över varandra."

Annika Bryngelson finns även representerad med två konstverk i Argus. Hon är konstnär och illustratör och har dessutom haft ett flertal designuppdrag för stora företag. Hennes verk innehåller ofta element från både konst, graffitti och dagboksanteckningar och kan ibland påminna stilmässigt om popkonst. För Annika Bryngelson är det viktigt att hennes konst kan berätta något, göra skillnad och förmedla ett budskap.

Annika Bryngelson, Mamma, 2022
Annika Bryngelson, Mamma, 2022